Overzicht: tien bekende Feyenoord-fans

Feyenoord heeft een grote achterban die te boek staat als 'Het Legioen'. Daartoe behoort ook een aantal bekende Nederlanders. Voetbalflitsen zet tien beroemde fans van de Stadionclub voor je op een rijtje.

Emile Roemer besmet met Feyenoord-virus

Hoewel Emile Roemer geboren is in het Brabantse Boxmeer, is de voormalig SP-leider naar eigen zeggen besmet met het Feyenoord-virus. "Ik ben groot fan. Als klein kind ging ik vaak mee naar De Kuip en in Nijmegen bezochten we elk jaar NEC-Feyenoord. Dat was dicht bij Boxmeer, waar mijn ouders nog voor mijn geboorte naartoe zijn verhuisd. Enorm onder de indruk was ik van zo veel mensen bij elkaar. Een exploderende Kuip zou iedereen een keer moeten meemaken. Magisch", zo vertelde Roemer ooit aan Voetbal International.

Ronnie Flex groot Feyenoord-fan

Wie ook een groot liefhebber van Feyenoord is, is rapper Ronnie Flex. In mei vorig jaar bracht hij samen met een paar andere Rotterdamse artiesten – Hef, Kevin ADF Samski, Emms, Sjaf en Jahma – het nummer 'Kameraden Voor Het Leven' uit, om zo op muzikale wijze hun clubliefde te uiten. De opbrengst van het nummer kwam volledig ten goede aan de Feyenoord Foundation, dat zich met behulp van sociaal-maatschappelijk programma's inzet om levens te veranderen en bij te dragen aan een betere toekomst voor de supporters en de inwoners van Rotterdam.

Wouter Bos (voormalig PvdA vice-premier) Feyenoorder, omdat zijn vader voor Ajax was

Ook Wouter Bos, voormalig vicepremier van Nederland, is fan van Feyenoord. "Als zevenjarig jongetje zat ik naar de wedstrijd om de wereldbeker te kijken en zag toen dat het brilletje van Joop van Daele werd vertrapt. Dat vond ik zo zielig, dat ik voor Feyenoord ben geworden. Mijn moeder zegt desondanks altijd dat er een andere reden is dat ik voor Feyenoord ben, namelijk omdat mijn vader een Ajax-fan was. Zij denkt altijd dat ik mij als puber tegen hem wilde afzetten en dus voor de rivaal werd", zo liet Bos in maart 2015 tegenover de clubkanalen van Feyenoord weten.

Rob Geus in Feyenoordshirt 

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van vorig jaar tegen Go Ahead Eagles (3-0) verscheen een bijgelovige Rob Geus, die ook Feyenoorder in hart en nieren is, voor de camera van ESPN. "Ik ga wéér op dezelfde stoel zitten en heb hetzelfde shirtje aan als tijdens het vorige kampioenschap (in 2017, red.)", aldus de kok en televisiepresentator, die tijdens het interview pijnlijk genoeg het thuistenue van het seizoen 2019/2020 droeg... Foutje, bedankt!

Lee Towers, You'll Never Welk Alone

Een van de meest bekende hits van Lee Towers is zijn vertolking van 'You'll Never Welk Alone', een nummer dat geregeld door de speakers in De Kuip galmt. Het is daarom niet vreemd dat deze zanger een trouwe aanhanger van de Stadionclub is. Na het kampioenschap in 2017 werd Dirk Kuyt, die Feyenoord destijds hoogstpersoonlijk de landstitel bezorgde, tijdens RTL Late Night toegezongen door the one and only.

Ilse Waringa, Luizenmoeder en Feyenoord-supporter

Een andere Feyenoord-fan is actrice Ilse Warringa, onder meer bekend van haar rol in de NPO 3-komedie De Luizenmoeder. Na afloop van de zenuwslopende halve finale tegen Olympique Marseille in de Conference League in 2022 schreef Warringa op X (voorheen Twitter) dat het voor haar de vijf 'spannendste laatste minuten van het afgelopen jaar' waren. "Wat geweldig, strijdend en vechtend naar de finale!!!".

Nog meer bekende Feyenoord-fans

Er zijn uiteraard veel meer bekende Feyenoord-supporters, neem ook Lilian Marijnissen, Bob de Jong, Dennis van der Geest, Brigitte Kaandorp, Paul De Munnik, Gerard Cox, Martin van Waardenberg, Henri Bontenbal, Hugo de Jong.