Videogoals: Kroatië naar kwartfinales na penalty's

Inmiddels hebben we de eerste finale achter de rug die beslist werd na penalty's. De Kroatische doelman pakte liefst 3 penalty's en werd daarmee de held van deze penaltyserie.

Attractieve wedstrijd eindigde onbeslist

We zagen een leuke wedstrijd die na 90 minuten nog steeds 1-1 stond (zie de videogoals). Hoewel de teams hun best bleven doen daalde het niveau na de doelpunten. Ook de verlenging, die vooral in het teken stond van spelers met kramp, leverde geen winnaar op.

Kroatië hield het hoofd koel

De Kroaten bleven het meest kalm tijdens de loterij die zo'n penalty-serie is. De Kroatische doelman pakte liefst drie penalty's waardoor de Kroaten de serie voortijdig konden beslissen. De winnende penalty zie je hier.

Hiermee kan Kroatië zich gaan voorbereiden op de kwartfinale. Wie dan de tegenstander wordt beslissen Brazilië en Zuid-Korea die op 5 december om 20 uur in actie komen. Als je het speelschema van het Nederlands elftal volgt zie je dat we, als we blijven winnen, later één van deze partijen kunnen treffen in de halve finale.