Dit is het speelschema van het Nederlands Elftal in de knock-out fase

Nu Nederland als groepswinnaar van groep A aan de knock-out fase van het WK mag beginnen is ook het verdere verloop van het WK voor Oranje bekend. Omdat jij natuurlijk geen minuut wilt missen delen we hier het speelschema voor het Nederlands elftal in de knock-out fase van het WK2022. Ook leggen we uit wat dit betekent voor jouw amateurwedstrijd.

Dit is het speelschema van het Nederlands elftal in de knock-out fase van het WK2022 in Qatar

Inmiddels weten we dat Nederland zaterdag 3 december om 16 uur de achtste finale speelt tegen de Verenigde Staten. Als Oranje die wedstrijd wint wacht de kwartfinale op vrijdag 9 december om 20 uur. Bij winst staat de halve finale voor dinsdag 13 december om 20 uur op de kalender. De finale van het WK2022 wordt gespeeld op zondag 18 december om 16 uur. 

Als Nederland inderdaad, zoals Louis van Gaal blijft volhouden, wereldkampioen wordt weet je dus nu wanneer je met Oranje mee kunt feesten en welke afspraken je moet afzeggen of juist maken. Aangezien het amateurvoetbal gewoon doorgaat kan het zo zijn dat je een wedstrijd gepland hebt staan op het moment dat Nederland speelt. Gelukkig denkt de KNVB dan met je mee.

Wat moet je doen als je een amateurwedstrijd hebt tijdens een geplande wedstrijd van Oranje?

Er is natuurlijk een kans dat je zelf een amateurwedstrijd mag spelen als er een wedstrijd voor Nederland op de kalender staat. De KNVB beslist per wedstrijd hoe zij daarmee omgaat. Voor amateurwedstrijden die gepland staan tijdens de achtste finale heeft de KNVB inmiddels laten weten dat zij deze wedstrijddag niet schrapt, maar clubs wel ruimte geeft om wedstrijden in onderling overleg te verplaatsen. Het idee is dat amateurclubs uit de B-klasse zo veel mogelijk in overleg uitwijken naar andere dagen, zodat er voor amateurs uit de a-klasse meer ruimte komt om op de dag zelf met tijden te schuiven.