Van Hanegem gunt Van Gaal wereldtitel: "Al moet je hem daarna niet dagelijks tegenkomen"

Willem van Hanegem gunt het bondscoach Louis van Gaal om wereldkampioen te worden met het Nederlands elftal. Dat vertelt De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Mocht Louis van Gaal er inderdaad in slagen om Oranje naar de wereldtitel in Qatar te loodsen, dan hoop ik dat hij ook de eerste mens op aarde wordt die de leeftijd van 150 jaar zal halen", steekt Van Hanegem van wal. "Dan kan hij het er lekker lang over hebben. Want dat zit wel in hem".

"Hij zegt ook zonder enige schaamte dat hij zijn eigen documentaire 'Louis' een paar keer heeft gekeken", gaat het Feyenoord-icoon verder. "En wie iets niet snapt, had zijn boek maar moeten lezen. Daar stond het namelijk allemaal in".

Een 'beetje tegengas' geven aan Van Gaal kan volgens Van Hanegem geen kwaad. "Want Louis heeft natuurlijk wel heel zijn loopbaan al de neiging om te doen alsof we allemaal krankzinnig zijn. En er zijn heel veel mensen die erin mee gaan, vooral dat hele leger dat hij doorgaans om zich heen verzamelt als hij ergens aan de slag gaat. Al vond ik Edgar Davids erbij nemen juist een prima zet".

Van Hanegem besluit zijn column met mooie woorden richting Van Gaal. "Een wereldtitel in december zou de kroon op zijn werk zijn en ik zou het hem echt gunnen, want Louis is in de kern gewoon een aardige gozer. Al moet je hem na die wereldtitel niet dagelijks tegenkomen. Dan weet je namelijk wel waar hij over gaat beginnen".