PSV-directie geconfronteerd met hels karwei: 'Gakpo aast op transfer naar absolute Europese top'

Het was deze zomer al kantje boord, maar door zijn prestaties op het WK in Qatar neemt de interesse alleen maar toe in de diensten van Cody Gakpo. De aanvaller heeft inmiddels al drie keer gescoord op het eindtoernooi en dat betekent dat de Europese top zich al in Eindhoven heeft gemeld.

Gakpo is één van de weinige spelers in vorm bij Oranje dit WK en bondscoach Louis van Gaal spreekt vol lof over de optredens van de talentvolle Nederlander. John de Jong, voormalig technisch directeur bij PSV, hield hem afgelopen zomer aan zijn contract en verwees meerdere clubs de deur. Na dit WK neemt de interesse in de dribbelaar alleen maar toe. 'Clubs als Southampton en Leeds United zijn nu kansloos, Gakpo wil naar de absolute Europese top', dat meldt VI.

Deze zomer haakte Manchester United op het laatste moment af, terwijl Leeds United tot het laatste moment concreet was, maar dat soort clubs hoeven nu niet meer te bellen. 'Er zijn ontmoetingen gepland met clubs van het kaliber Manchester United, Real Madrid, Bayern München en Liverpool', zo klinkt het. De Eindhovenaren gaan alleen in gesprek met geïnteresseerde clubs die meer dan vijftig miljoen euro willen neertellen. Door de huidige financiële status bij PSV is dat ook het bedrag dat de Brabanders niet kunnen weigeren.