Kijk: Cody Gakpo schreef tegen Qatar drie keer geschiedenis

Ondanks dat het spel tegen Qatar niet overhield werd er wel gescoord. Sterker nog, met zijn 1-0 schreef Cody Gakpo 2x geschiedenis.

Cody Gakpo eerste Nederlander die 3x scoort in eerste 3 interlands

Cody Gakpo maakte zijn debuut tegen Senegal en scoorde daar direct. Ook de tweede interland was raak. Tegen Ecuador zette hij Nederland op 1-0 voor. Vanavond scoorde hij tegen Qatar dus zijn derde goal en daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die in zijn eerste drie interlands drie keer scoorde.

Daarmee is hij, zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien, ook de eerste Nederlander die in zijn eerste drie wedstrijden de complete hattrick maakt (één keer scoren met het hoofd, één keer met het rechter been en één keer met het linker been). Zo schrijft de PSV'er voor de tweede keer geschiedenis.

Cody Gakpo direct in een illuster rijtje

Door deze prestaties schreef hij direct weer geschiedenis, want na Dennis Bergkamp, Wesley Sneijder en Johan Neeskens is hij de vierde international die in drie interlands op rij weet te scoren. 

Daarmee is natuurlijk de vraag wat dit voor de carrière van de pas 23-jarige Gakpo en zijn transferwaarde betekent. Dat lees je hier

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt