Voorbeschouwing Ajax - AEK Athene: Alles wat je moet weten!

Donderdagavond gaat AEK Athene op bezoek bij Ajax. De wedstrijd tussen de nummer drie en nummer vier van Poule B is een ontmoeting tussen twee clubs die strijden om een plek in de Conference League. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Ajax staat met 24 punten uit vijftien wedstrijden op een vijfde plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben na een slechte seizoenstart de goede spirit weer te pakken met vier Eredivisie-overwinningen op een rij. In de Europa League hebben de Amsterdammers nog niet gewonnen maar wel twee keer gelijkgespeeld tegen Athene (1-1) en Olympique Marseille (3-3).

AEK Athene staat in hun competitie tweede met een punt achter Panathinaikos. De ploeg uit Griekenland won de laatste vier competitieduels met nul doelpunten tegen. In de Europa League staan de Grieken met vier punten derde. Ze wisten te winnen van Brighton (2-3) en speelden gelijk tegen Ajax (1-1). 

Laatste vijf edities

Beide ploegen stonden niet lang geleden vijf keer tegenover elkaar. Twee keer in de Champions League in 2018. Ajax won twee keer: een keer met 3-0 en 0-2. In de uitwedstrijd van de Amsterdammers in Griekenland dit seizoen werd het 1-1. In de kwalificatie voor de Champions League in 2019-2020 stonden ze ook tegenover elkaar. In Amsterdam werd het 3-2 en in Athene 2-2. 

Samenvatting AEK Athene - Ajax 1-1:

Afwezigen

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt ook voor Jay Gorter, Sivert Mannsverk, Remko Pasveer en Branco van den Boomen. Ook Steven Bergwijn en Steven Berghuis zijn afwezig vanavond. Bergwijn wegens blessure en Berghuis wegens een schorsing.  

AEK Athene: Bij AEK zijn Levi Garcia, Paolo Fernandes en Jef Jonsson er niet bij door een blessure. 

Scheidsrechter en speeltijd  

De KNVB heeft scheidsrechter Craig Pawson voor de wedstrijd aangesteld. De wedstrijd wordt om 21:00 uur gespeeld.