Memphis op jacht naar doelpuntenrecord

Na zijn hattrick in het WK-kwalificatieduel met Turkije (6-1) behoort Memphis Depay tot de tien internationals met de meeste goals voor het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Barcelona komt op gelijke hoogte met Abe Lenstra en Johan Cruijff. 

Memphis gaf onlangs aan dat hij zich bezighoudt met statistieken. Op de vraag of hij ervan droomt om topscorer aller tijden te worden, klinkt er volmondig 'ja'. De evenaring van het doelpuntenrecord is mogelijk, mits er geen zware blessures meer aan het licht zal komen. 

Dat Memphis nu al op zoveel doelpunten staat, komt onder andere door Ronald Koeman. De voormalig bondscoach van Oranje zette de 71-voudig international geregeld in de punt van de aanval, waar hij meestal uit mag lopen om ruimte te creëren of zelf met de bal een actie kan maken. 

Memphis heeft al het jaarrecord geëvenaard. De aanvoerder van Oranje staat met twaalf doelpunten gelijk aan Patrick Kluivert. De oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon krijgt in de komende twee maanden de kans om dat record te verbreken.

Topscorers aller tijden van Oranje