KNVB zet Barendrecht uit play-offs na ‘matchfixing’

De KNVB heeft besloten dat Barendrecht geen deel uit mag maken van de nacompetitie. In plaats daarvan mag SteDoCo meedoen. Deze beslissing komt voort naar aanleiding van een onderzoek van de voetbalbond naar vermeende matchfixing. Barendrecht krijgt vier punten in mindering en loopt daardoor deelname aan de nacompetitie mis.

Op zaterdag 27 mei verloor Barendrecht met 3-4 van GVVV. De situatie was als volgt: op de laatste speeldag van de competitie stond de derde periodetitel, die recht geeft op een plek in de play-offs om promotie/degradatie naar de Tweede Divisie, nog op het spel. Barendrecht, dat een van de kanshebbers was, stevende af op een 3-1 overwinning op GVVV. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd vochten de bezoekers zich alsnog terug en wonnen uiteindelijk met 3-4. Op beelden die op social media verschenen was te zien hoe de spelers van Barendrecht nauwelijks ingrepen om de winnende treffer te voorkomen.

De KNVB heeft 9 dagen onderzoek gedaan naar de matchfixing. Sparta Nijkerk stapte aanvankelijk naar de KNVB om verhaal te halen over de bizarre wedstrijd. Echter gaat niet deze club, maar SteDoCo nu naar de play-offs. Sparta Nijkerk eindigde op een achtste plek en maakte dus sowieso al geen kans om deel te nemen aan de nacompetitie.