Toornstra blikt terug op acht jaar Feyenoord: "Ik denk dat ik de volle Kuip het meeste ga missen"

Jens Toornstra heeft afscheid genomen van Feyenoord. de 33-jarige middenvelder vertrekt na acht jaar in het shirt van Feyenoord te hebben gespeeld naar FC Utrecht. In een afscheidsinterview op het kanaal van Feyenoord blikt de routinier terug op zijn tijd bij Feyenoord, sprak hij over zijn vrienschap met oud-collega Bryan Linssen en vertelt hij over zijn mogelijke terugkeer in een andere rol in Rotterdam.

"Ik heb toch wel gemengde gevoelens als ik heel eerlijk ben", opent Linssen het interview. 
"Na acht fantastische jaren verlaat je een club echt niet zomaar. Al helemaal niet bij een club als Feyenoord." Met 315 wedstrijden op zijn naam waarin hij 65 keer scoorde en 62 keer de aangever was, vertrekt Toornstra als een ware legende bij Feyenoord, dat weet hij zelf ook. 

Zelfs in zijn laatste week voelde hij nog genoeg waardering, ook van trainer Arne Slot. "Hij wilde me graag duidelijk maken hoe belangrijk hij me vond, zonder dat hij daarbij wat kon garanderen. Dan ga je wel nadenken over of je de goede keuze maakt." De doorslaggevende factor bij het maken van zijn keuze was toch het idee dat hij meer speeltijd zou kunnen krijgen in Utrecht.  "Bij mij heerst wel het gevoel dat dit een goede keuze is. Ik wil elke week spelen."

Een van de dingen waar Toornstra om herinnerd gaat worden bij Feyenoord is zijn gouden humor. Daarvan is veel te zien in video's, maar ook buiten het zicht van de camera's om gebeurde er genoeg volgens Toornstra: ""Ik ben ook een keer op een scooter door het gebouw gereden. Volgens mij is dat nooit gefilmd." Samen met Linssen werkte Toornstra vaak de lachtertjes naar zijn hand. "Ik durf wel te zeggen dat hij mijn beste maat is geworden bij de club. Door de jaren heen heb ik allemaal vriendschappen gebouwd."

Echter is dit afscheid volgens Toornstra zeker geen definitief ascheid. "Er is ooit met Feyenoord besproken hoe het na mijn carrière zou gaan. We hebben nog steeds allebei de intentie om daar een draai aan te geven. In die zin heb ik gezegd dat ik nog terugkom." Later in het interview vertelt de bij Utrecht-teruggekeerde speler dat hij in ieder geval vaak genoeg met een biertje in de hand tussen de supporters te zien zal zijn. De supporters die hij ontzettend hard gaat missen. "Ik denk toch wel de volle Kuip het meeste ga missen. Dat zal als ik terugkom heel anders zijn."