Toornstra hakt knoop door: middenvelder keert terug bij FC Utrecht

Jens Toornstra vertrekt definitief bij Feyenoord, dat maakt de club uit Rotterdam dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. De routinier keert terug bij zijn oude werkgever FC Utrecht. De doorslaggevende factor in de transfer is de onzekerheid over de hoeveelheid speeltijd die Toornstra nog zou krijgen bij Feyenoord aankomend seizoen.

'Acht jaar lang heb je alles gegeven in ons shirt. Van de titel in 2017 tot de tranen in Tirana. Nu is het tijd om afscheid te nemen', schrijft Feyenoord dinsdag op Twitter. Onder het bericht staat een eerbetoon aan Toornstra in de vorm van een afscheidsvideo.

In totaal speelde Toornstra 313 wedstrijden voor Feyenoord, daarin kwam hij 65 maal tot scoren en was hij 62 keer de aangever bij een doelpunt. Ook de prijzenkast van Toornstra werd bij Feyenoord aardig aangevuld; met een kampioensschaal, twee KNVB Bekers en een Johan Cruijff Schaal op zak vertrekt Toornstra als een ware legende uit Rotterdam.

De 33-jarige Toornstra tekent een contract voor twee jaar bij FC Utrecht. De middenvelder had nog een contract tot de zomer van 2023, maar Feyenoord laat hem transfervrij de deur uitlopen. Bij Utrecht wordt Toornstra de derde aanwinst van deze zomer, na Nick Viergever en Bas Dost.