Rick Karsdorp maakt keuze over toekomst

Rick Karsdorp heeft een keuze gemaakt over zijn toekomst. De rechtsback heeft besloten komend seizoen bij AS Roma te blijven, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. 

Karsdorp heeft deze week gesproken met de leiding van AS Roma en Dan Friedkin, de nieuwe eigenaar van de club. De rechtsback heeft zo'n goed gevoel overgehouden aan dat gesprek dat hij geen twijfels meer heeft over een mogelijk vertrek. Atalanta Bergamo en Genoa informeerden naar Karsdorp, maar het vertrouwen van de club in hem heeft hem doen besluiten om te blijven.

Karsdorp wil de club nu iets teruggeven voor het vertrouwen dat ze hem geven. Drie jaar geleden kwam de rechtsback voor een recordbedrag over van Feyenoord, de club waar hij afgelopen seizoen aan werd verhuurd. Blessures zorgden ervoor dat de Nederlander nooit echt aan de bak kwam in de Italiaanse hoofdstad. Nu zal hij hopen dat hij een nieuwe kans krijgt. 

In de voorbereiding kreeg Karsdorp in ieder geval al basisplaatsen van trainer Paulo Fonseca. Aanstaande zaterdag opent AS Roma de competitie tegen Hellas Verona. De kans is groot dat de rechtsback dan ook in de basis mag starten.