BREKEND: Burgemeester Enschede sluit supportershome FC Twente per direct na drugsvondst

BREKEND: Burgemeester Enschede sluit supportershome FC Twente per direct na drugsvondst

In het supportershome van FC Twente zijn donderdagavond drugs gevonden. De Burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, heeft daarom per direct besloten om het honk te sluiten. Tijdens het duel FC Twente - PSV startte de politie donderdagavond een onderzoek naar drugshandel. Kennelijk niet zonder succes.

"De handel van drugs vanuit het supportershome is absoluut ontoelaatbaar en zorgt voor ongewenste situaties," begint de Burgemeester zijn verhaal.

Supportershome gesloten

"Een voetbalstadion moet een plek zijn waar mensen veilig en ongestoord kunnen genieten van een mooie voetbalwedstrijd. Ik ga mij daarom op zeer korte termijn beraden op mogelijke bestuurlijke maatregelen. Sluiting van het home behoort hierbij tot de mogelijkheden,'' liet hij eerder weten. Inmiddels is het supportershome dus gesloten.

Terwijl het publiek werd verzocht om het stadion te verlaten, werd er op het veld gewoon doorgespeeld. De spelers lieten na afloop weten weinig te hebben meegekregen van de onrust. Het duel tussen Twente en PSV eindigde in een 2-2 gelijkspel door een late treffer van Bersant Celina.