Kritiek op PSV'er na puntenverlies in Enschede: ''Broers De Jong spelen niet op niveau''

Kritiek op PSV'er na puntenverlies in Enschede: ''Broers De Jong spelen niet op niveau''

Willy en René van de Kerkhof uiten felle kritiek op PSV na het puntenverlies in Enschede. Donderdagavond werd in extremis met 2-2 gelijk gespeeld bij FC Twente en zodoende kan een streep door de titelaspiraties. De broers Van de Kerkhof zijn niet blij met het niveau van de PSV'ers.

 dat PSV de titelaspiraties definitief kan opbergen na het 2-2 gelijkspel bij FC Twente. De broers hebben geen goed woord over voor de prestatie van de equipe van Phillip Cocu in de Grolsch Veste.

''Het was dramatisch,'' stelt René in gesprek met Omroep Brabant. ''Je staat met 2-1 voor en er is nog een halve minuut te spelen. Dat Guardado - een van de beste spelers van PSV, die alle ins en outs van het voetbal kent - dan zo klungelig de bal verliest... Hij moet de bal gewoon het stadion uitjassen. Dan is het afgelopen en wint je met 2-1."

Tweede plaats

 "We hebben misschien nog wel een klein kansje op de tweede plaats. Dan moet PSV van Ajax winnen - dan is Feyenoord kampioen - en dan moet Ajax nog ergens een steekje laten vallen. Het zal heel, heel moeilijk worden. Heel, heel jammer."

Broers De Jong ondermaats

"Het heeft te maken met concentratie en het feit dat spelers niet echt in topvorm zijn", aldus het clubicoon, die wijst naar de defensie. "Die straalt soms paniek uit. En je moet concluderen dat de broers De Jong niet op het niveau spelen waarop ze kúnnen spelen'', is Willy van mening.