KNVB stelt Higler aan als arbiter rond Johan Cruijff Schaal

Dennis Higler is aangesteld als arbiter rond de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV nemen het zaterdagavond tegen elkaar op. Het zal voor Higler zijn tweede optreden als scheidsrechter worden tijdens de Nederlandse supercup.

Zaterdagavond 30 juli trappen Ajax en PSV om 20:00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. Rond de wedstrijd was nogal wat te doen. Zo zou PSV het verzoek bij de KNVB hebben neergelegd om de wedstrijd met een dag te vervroegen. Voor PSV staat er drie dagen na de eerste topper van het seizoen namelijk een wedstrijd van groot belang op het programma. Zo speelt de ploeg van Ruud van Nistelrooy dinsdag 2 augustus in de derde kwalificatiewedstrijd van de CL tegen AS Monaco. Een week later wacht de return in Eindhoven. De KNVB wees het verzoek uit Eindhoven vervolgens af.

Vorig jaar stonden PSV en Ajax ook al tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Toen wist PSV met overtuigende cijfers (0-4) te winnen. Aad de Mos verwacht dat men dit jaar een kopie van afgelopen seizoen zal zien. In 2019 namen de twee grootmachten het ook al tegen elkaar op. Ook toen was Higler de arbiter van dienst. Ajax was destijds met 2-0 te sterk voor PSV.

Feyenoord-doelman vertrekt