Aad de Mos verwacht kopie van Johan Cruijff Schaal en moet huilen van miskopen Ajax

Aad de Mos verwacht dat PSV ook dit jaar de Johan Cruijff Schaal meeneemt naar Eindhoven. De analist verwacht een kopie van de vorige editie, waarin PSV met 0-4 te sterk was voor Ajax. De Mos zet daarnaast zijn vraagtekens bij de transfers van de landskampioen.

In gesprek met het ED geeft De Mos aan waarom hij een kopie van vorig jaar verwacht. "PSV geeft Ajax de bal en gaat spelen op de counter. Ze hebben laten zien dat ze daar aardig mee overweg kunnen, dat is het trauma van het Schmidt-tijdperk", aldus De Mos. "Een beetje achter de bal kruipen. Wat ze zelf aan de bal kunnen, heb ik nog niet echt gezien. Tegen Villarreal en Real Betis speelden ze ook vanuit de counter. Als je goed staat bij balverlies, krijg je altijd kansen. Ik zie PSV daar winnen."

Transfers PSV en Ajax

Zowel Ajax als PSV is bezig aan een drukke transferzomer. Waar Ajax zich al voor ruim 85 miljoen aan spelers wist te versterken, staat dat aantal in Eindhoven slechts op zes miljoen euro. PSV versterkte zich voor bedragen van drie miljoen met Guus Til en Luuk de Jong. Daarnaast haalde het Walter Benítez, Xavi Simons en Boy Waterman transfervrij binnen. Ki-Jana Hoever, Sávio en Jarrad Branthwaite kwamen als huurlingen binnen. De Mos wil het eerst maar eens zien bij Ajax. "Dat geldt ook voor PSV." "Ajax betaalt 23 miljoen voor Calvin Bassey, maar er zijn al zoveel miskopen geweest bij Ajax. Als ik Sean Klaiber en Lisandro Magallán zie moet ik huilen."

Als De Mos naar de selectie van Ajax kijkt dat ziet hij dat het middenveld en de aanval 'top is gebleven'. "Ik vind Kenneth Taylor een héél goede speler en met Steven Berghuis en Davy Klaassen erbij heb je een topmiddenveld. Voorin is er ook geen enkel probleem met Antony, Dusan Tadic en Steven Bergwijn. Alleen achterin, en de keeper... Eigenlijk hebben ze hetzelfde probleem als PSV."

Ook interessant