DONE DEAL: Ajax bevestigt komst Tyton als nieuwe back-up doelman

UPDATE: Ajax heeft de komst van Przemyslaw Tyton wereldkundig gemaakt. De doelman maakt de transfervrije overstap naar Amsterdam. Daar zal hij de nieuwe back-up zijn achter André Onana.

Ajax geeft geen contract aan Robbin Ruiter. De 34-jarige doelman was op de proef in Amsterdam en leek de oplossing te worden van de huidige keeperscrisis, maar dat blijkt niet zo te zijn, meldt Voetbal International. De oplossing is echter wél gevonden in Poolse doelman Przemysław Tytoń.

De oud-doelman van onder meer PSV, Roda JC, VfB Stuttgart, FC Cincinnati, Deportiva La Coruña en de Poolse nationale ploeg is de Ajax-doelman mocht Onana geblesseerd raken. De keuze van Tytoń is gemaakt op basis van zijn internationale ervaring en het feit dat hij recenter in actie kwam ten opzichte van Ruiter.

Lees meer over Ajax-aanwinst Tytoń

Ruiter was fit genoeg om meteen in actie te komen voor de Amsterdammers, maar de voorkeur van de Nederlandse grootmacht gaat naar een keeper met internationale ervaring. Ajax is op zoek naar een doelman, omdat Gorter en Pasveer geblesseerd zijn geraakt en Onana nu de enige optie is. VI weet te melden dat er 'snel duidelijkheid' komt.

Ajax-trainer Ten Hag en Ruiter kennen elkaar al, want zij waren bij FC Utrecht een succesvol duo. Vorige week mocht de 34-jarige doelman een proeftraining op De Toekomst afwerken, maar daaruit is gebleken dat Ruiter niet is wat Ajax zoekt. De doelman nam in januari dit jaar afscheid bij Willem II, nadat de Tricolores Wellenreuther van Anderlecht hadden gehuurd.

Feyenoord-doelman vertrekt