Goed seizoen is geen verrassing voor Sinisterra: "Ik ben altijd blijven investeren in mezelf"

Luis Sinisterra was afgelopen seizoen één van de smaakmakers aan Rotterdamse zijde. De Colombiaanse dribbelaar werd derde met Feyenoord en behaalde de finale van de Conference League. De 22-jarige aanvaller lijkt komende zomer te verkassen naar het buitenland.

"Ik heb er ontzettend hard voor gewerkt om dit te bereiken. In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen. Daarvoor ben ik God dankbaar, maar ook mijn teamgenoten en de staf die mij allemaal geholpen hebben", aldus de rappe Sinisterra in het Feyenoord Magazine.

Met name in Europa imponeerde de Colombiaan en viel hij in positieve zin op. "Ik denk dat het verschil met de nationale wedstrijden is dat onze Europese duels in heel de wereld te zien waren. Ik merkte het zelf ook aan de reacties die ik kreeg uit Colombia na duels in de Conference League van vrienden en familie. Die wedstrijden hadden een enorme uitstraling, dat maakte het extra mooi om ze te spelen. Los daarvan denk ik dat de sfeer in de groep een van de redenen is geweest van ons succes. Als ik in de kleedkamer rondkeek, zag ik een eenheid die voor elkaar door het vuur wil gaan. Ik zie de spelersgroep echt als een familie".

Sinisterra was een belangrijke pion van Feyenoord-trainer Arne Slot. "Ik heb altijd geweten dat ik de potentie had om te bereiken wat ik nu heb bereikt. In het eerste jaar moest ik alleen ook geduld hebben. Er stond een groep die het vertrouwen van de trainer kreeg, dus ik moest wachten op mijn kans, al wist ik niet wanneer die zou komen. Ondertussen moest ik wennen aan het leven in Nederland, de taal, het eten, noem maar op".

"Achteraf gezien ben ik dankbaar voor wat er toen allemaal is gebeurd, want ik ben er sterker door geworden. Ik ben altijd blijven investeren in mezelf, daar moet je op uiteindelijk ook de vruchten van plukken. Ik denk dat ik dat het afgelopen seizoen heb gedaan", zegt Sinisterra tot slot.

Feyenoord-doelman vertrekt