UEFA straft Feyenoord; Rotterdammers moeten Noordtribune sluiten

Het gewonnen Conference League-tweeluik tegen het Franse Olympique Marseille heeft een vervelend staartje gekregen voor Feyenoord. Rondom de uit- en thuiswedstrijd waren er een aantal ongeregeldheden en dat heeft de UEFA nu zwaar bestraft. Voor de Stadionclub betekent het dat zij de Noordtribune leeg moeten houden bij de eerstvolgende Europese wedstrijd. 

Er werd bij de opkomst vuurwerk afgestoken in De Kuip en dat heeft de UEFA bestraft. De eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, in het geval van de Rotterdammers een wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, Daarnaast hebben zij ook nog een boete van veertigduizend euro gekregen. Het is niet de eerste boete dit seizoen voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid, want er werd voor meer dan een half miljoen euro aan boetes opgelegd.

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de Europa League, doordat Conference League-winnaar AS Roma zich via de eigen competitie al plaatste én door PSV die als bekerwinnaar de voorrondes van de Champions League behaalde. Daardoor schuiven de Rotterdammers door en zijn zij volgend seizoen actief in de Europa League. Het Legioen wist zich tijdens de return in Frankijk ook te misdragen en daarom krijgen zij een extra boete van dertigduizend euro én dienen zij één wedstrijd de spelen zonder uitsupporters.

Ook de Franse ploeg kreeg een straf toegewezen van de UEFA, wegens ongeregeldheden rondom en tijdens de thuiswedstrijd in Marseille. Er was tijdens de return al één lege tribune, maar desondanks werd er het nodige vuurwerk afgestoken. Ook zij ontvingen een boete ter waarde van veertigduizend euro en zij moeten ook minimaal één wedstrijd zonder publiek spelen, inclusief een proeftijd van twee jaar.