Feyenoord - Ajax: voorbeschouwing, samenvatting, goals & interviews

Ajax heeft van de laatste vijf klassiekers er vier gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag is al kampioen, maar zal de wedstrijd zondag tegen Feyenoord zeker niet laten lopen, want De Klassieker blijft De Klassieker. Daarvoor staat er te veel eer op het spel. Alles over dit duel lees je hier bij Voetbalflitsen

Uitslagen laatste vijf Klassiekers

Scheidsrechter bij Feyenoord - Ajax

Wéér een topwedstrijd voor Danny Makkelie. De scheidsrechter fluit zondag Feyenoord-Ajax. Net zoals hij dat 17 januari deed bij Ajax-Feyenoord (1-0 voor Ajax). Makkelie wordt in de klassieker bijgestaan door assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Sander van der Eijk is de vierde official en Jochem Kamphuis is de VAR.

Laatste 10 duels Feyenoord

Feyenoord kent op zijn zachtst gezegd een mindere periode. De ploeg van Dick Advocaat wist slechts drie van de laatste tien duels te winnen. Hierdoor staat het vijf punten achter op de nummer vier Vitesse.

Erehaag 

De grote vraag is: Vormt Feyenoord een erehaag voor de kampioen? Als het aan de fans van Ajax ligt wel, maar in Rotterdam zien de supporters dat totaal niet zitten.

Schorsingen bij Feyenoord - Ajax

Er zijn zondag drie spelers geschorst. Steven Berghuis ontving tegen Vitesse een directe rode kaart waardoor hij naast het duel met ADO Den Haag ook De Klassieker mist. Ook Jens Toornstra zal er niet bij zijn zondag. De middenvelder pakte in de laatste minuten van ADO - Feyenoord eveneens een rode prent, maar hij was al geschorst na zijn eerste gele kaart tegen ADO. Bij Ajax ontbreekt Nicolas Tagliafico vanwege een schorsing.

Hoe laat is Feyenoord - Ajax en waar te zien?

Feyenoord speelt zondag tegen aartsrivaal Ajax. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in de Kuip. Het duel wordt live uitgezonden op de betaalzenders van ESPN. 

Feyenoord - Ajax 6-2

In het seizoen 2018-2019 waar Ajax indruk maakte, ging het wel vreselijk mis in Rotterdam. Feyenoord won met maar liefst 6-2 in de Kuip. Onder andere door een excellerende Man of the Match Robin van Persie. 

Weet Feyenoord opnieuw toe te slaan tegen Ajax? 

Highlights seizoen 2018-2019

Goals

De doelpunten van Feyenoord-Ajax vind je na afloop hier zondag. Wat wordt de uitslag?

Feyenoord-doelman vertrekt