'Deze vijf belangrijke spelers vertrekken bij Feyenoord...'

RTV Rijnmond voorspelt dat er deze zomer veel gaat gebeuren bij Feyenoord. Niet alleen krijgen de Rotterdammers met Arne Slot een nieuwe trainer; ook in de selectie gaat er flink wat veranderen. De komst van Guus Til is al zeker en de verwachting is dat er minimaal vijf belangrijke spelers gaan vertrekken.

"Als we de balans opmaken moet Frank Arnesen flink handelen deze zomer. Enerzijds kan de club het geld hard gebruiken en moet hij zijn verkoopskills gaan tonen. Feyenoord heeft al jaren geen (grote) uitgaande transfers gedaan en deze zomer moet die tendens kantelen. Het meest logisch lijkt het dat spelers als Berghuis, Senesi, Kökcü, Haps en Jørgensen als eerste vertrekken, of mogen vertrekken, uit De Kuip. Als het juiste bedrag op tafel komt."

Acht nieuwe spelers voor Feyenoord?

Met het geld dat de verkoop van dit vijftal oplevert, kan Frank Arnesen weer de transfermarkt op. Feyenoord heeft sowieso behoefte aan flink wat spelers: "Daar staat tegenover dat er ook nog veel inkomende transfers moeten plaatsvinden, ook als er niemand zou vertrekken. Een tweede doelman, rechtsback, twee centrumverdedigers, middenvelder, spits en één of misschien zelfs twee vleugelaanvallers. Het gaat al snel om een stuk of acht nieuwe spelers, naast de jeugdspelers die doorschuiven naar het eerste elftal. Het wordt een interessant meetmoment voor technisch directeur Frank Arnesen, die met een niet al te volle portemonnee een elftal moet zien samen te stellen dat beter kan presteren dan het team van vorig seizoen."

Feyenoord-doelman vertrekt