Persconferentie: Louis van Gaal na het WK bondscoach van België?

Op 2 december hield Louis van Gaal zijn persconferentie over de aankomende kwartfinale van Nederland tegen de Verenigde Staten. Er werd opvallend weinig over de wedstrijd gesproken en gevraagd. Over een mogelijke positie als bondscoach van België na het WK des te meer.

Louis van Gaal heeft al nagedacht over toekomst als bondscoach België.

Louis van Gaal reageerde op een vraag van Belgische journalisten opvallend openhartig. Hij gaf aan dat hij er al over een rol als bondscoach van België nagedacht had. Hij zei: "België is een mooi land en Knokke heeft een mooi strand" en "Het team heeft voetballers die individueel geweldig zijn, maar het gaat om het team. "Als wij wereldkampioen worden komen er aanbiedingen, je moet dan niet mij maar Truus overtuigen." Later corrigeerde hij dit en gaf hij aan zelf de beslissing over zijn toekomst te nemen.

Hoe serieus is Louis van Gaal?

Het leek eerst een wat grappig antwoord, maar gaandeweg de persconferentie deelde hij diverse hints uit waaruit blijkt dat hij ervoor open staat om Bondscoach van België te worden. Zo corrigeerde hij zichzelf door te zeggen dat hij van zijn spelers eist dat de focus op Nederland moet liggen en dat hij ongeloofwaardig wordt als hij te veel over andere landen en mogelijkheden praat. Ook was hij veel resoluter op andere vragen over zijn toekomst. Zo was het antwoord op de vraag of hij bondscoach van een Afrikaans land wilde worden met een duidelijk 'nee' beantwoord.

De hele persconferentie kan je hier terugzien.

Zo werd het na een eerder knuffelmoment weer een bijzondere persconferentie.