BREAKING: Mislintat wil ex-Ajacieden en buitenlandse trainer!

John Heitinga is volgend jaar geen trainer meer van Ajax. De positie van de huidige trainer van de Amsterdammers is in opspraak geraakt en technisch directeur Mislintat wil doorschakelen naar een buitenlandse trainer, aldus het Algemeen Dagblad.

Bij binnenkomst stelde Mislintat nog dat Heitinga op pole position lag, maar na het verlies in de bekerfinale is dat niet meer het geval. Omdat Peter Bosz niet als geschikte kandidaat wordt gezien, wil de technisch directeur in het buitenland gaan kijken. Het AD noemt de kans dat er volgend jaar een buitenlander trainer is van Ajax 'zeer reëel'. Een Duitse trainer wordt door de krant niet verwacht.

Mislintat geeft daarnaast aan dat hij de selectie flink op de schop wil gooien. Daarbij richt hij de pijlen juist weer op 'houvast en herkenbaarheid'. De Amsterdammers willen dragende as in de spelersgroep met spelers als voorheen Daley Blind en Dusan Tadic. De krant schuift spelers uit de categorie Donny van de Beek en Hakim Ziyech ook naar voren als potentiële aankopen. Mislintat wil de komende weken onderzoeken welke ex-Ajacieden haalbaar zijn.

Mislintat hoopt Jurriën Timber te kunnen verleiden tot een langer verblijf. De verdediger wordt gezien als een dragende kracht waaraan medespelers zich kunnen optrekken. Mede vanwege het matige seizoen van de verdediger denkt Mislintat dat buitenlandse topclubs niet diep in de buidel willen tasten, een langer verblijf lijkt een reële optie

Vanwege het mislopen van Champions League voetbal zullen er ook spelers verkocht moeten worden. Mohammed Kudus en Edson Álvarez zullen hun transfer waarschijnlijk krijgen. Mislintat wil dit opvangen met twee extra middenvelders. Ook een extra verdediger en een spits staan op het lijstje. De technisch directeur mikt alleen op directe versterkingen voor de basiself.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers