Ajacied hoopt op langer verblijf 'bij een van de grootste clubs ter wereld'

Ajax beleeft geen geweldig seizoen. De Amsterdamse club staat derde in de Eredivisie, werd vroeg uitgeschakeld in Europa en verloor de bekerfinale. Niet het beste jaar dus voor een nieuwe speler. Desondanks zou Florian Grillitsch graag blijven bij 'de Godenzonen'. 

Grillitsch speelde eerder onder Alfred Schreuder bij TSG Hoffenheim en werd door hem naar Ajax gehaald.  In de zomer van 2022 tekende de toen transfervrije Oostenrijker voor één seizoen bij de Amsterdammers, maar dat contract bevat ook een optie waardoor beide partijen nog een jaar met elkaar door kunnen. Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur in de hoofdstad, begint op 19 mei met zijn nieuwe baan en vanaf dat moment zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de 27-jarige middenvelder.

Grootste club ter wereld

Zelf hoopt hij te blijven bij Ajax, zo laat hij weten aan Sport1: "Het belangrijkste voor mij is dat ik vanaf de zomer regelmatig speel. Ik besef dat ik als voetballer pas gelukkig en tevreden ben als ik op het veld sta." Vooral in de eerste seizoenshelft was zijn speeltijd gering, desondanks heeft hij geen spijt van zijn keuze: "Ajax was en is zeker de juiste stap voor mij. Ik speel voor een van de grootste clubs ter wereld en heb een vaste plaats weten te bemachtigen." In de laatste vijf duels van de Amsterdammers deed Grillitsch mee.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers