De Jong geroemd in Spanje na 'masterclass': "De mensen in het stadion hebben genoten"

Barcelona heeft dinsdag een voorschot genomen op de Spaanse landstitel. In het eigen stadion werd Osasuna verslagen (1-0), terwijl nummer twee Real Madrid verloor op bezoek bij Real Sociedad. De Spaanse media roemen het optreden van Oranje-international Frenkie de Jong, dat wordt bestempeld als 'masterclass'.

 In Camp Nou kwamen de bezoekers na minder dan een half uur spelen met tien man te staan, maar desondanks had Barcelona veel moeite met middenmoter Osasuna. De Jong startte in basis bij de Catalanen, waar hij begin april nog vier duels miste door een blessure. Barcelona hield uiteindelijk de drie punten in eigen huis door een treffer van Jordi Alba in de slotfase. De aangever was De Jong, die geroemd wordt de Spaanse media. 

De Jong had meeste balcontacten en meeste passes

Mundo Deportivo schrijft dat De Jong een 'masterclass' liet zien tegen Osasuna: "De mensen in het stadion en thuis hebben ongetwijfeld van hem genoten", aldus het Spaanse medium. De Jong was de speler met de meeste balcontacten (121) en gaf daarnaast de meeste passes van alle spelers (102). De Nederlandse middenvelder had een geslaagde passingspercentage van ruim 91%. De Jong bemoeide zich ook veelvuldig met de aanval, schrijft het Spaanse medium. Daar hij vier kansen creëerde en negen voorzetten verzond.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers