Waterreus pakt Mislintat hard aan; Duitser officieel nog niet eens begonnen

Ronald Waterreus is geen fan van Sven Mislintat. De Duitser is aangesteld bij Ajax als de nieuwe technisch directeur. Officieel is hij nog niet begonnen aan zijn werkzaamheden in de hoofdstad, maar desondanks is Waterreus ongenadig hard voor de voormalig scout van Borussia Dortmund en Arsenal.

In zijn column in De Limburger houdt de oud-doelman geen blad voor de mond: "Een man met het voorkomen van een gepensioneerd skileraar. Om te verkneukelen is het: de club die zichzelf altijd zo voorstaat op zijn originele en unieke Amsterdamse voetbal-DNA haalt een voltrekt onbekende Duitser zonder echt noemenswaardig cv. Zou algemeen directeur Edwin van der Sar geen zwaargewicht op deze positie dulden?"

(Nieuwe) trainer

De eerste taak van Mislintat lijkt het aanstellen van een trainer te worden voor aankomend seizoen. Momenteel staat John Heitinga voor de groep in Amsterdam en er ging een gerucht dat Peter Bosz, na de verloren bekerfinale, gepolst zou zijn voor een eventuele terugkeer. Waterreus denkt er het zijne van: "Die beslist straks op zijn eerste werkdag, waarschijnlijk tussen twee Van Dobben-kroketten door, dat de momenteel sportief matige presenterende coach een herkansing krijgt. Dat zou ik heroverwegen. Een club in verval heeft een trainer van faam nodig. Geen dilettant, zoals Heitinga, die nagenoeg alle grote wedstrijden verloren heeft met de selectie die voorafgaand aan dit seizoen geprezen werd door vriend en vijand."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers