Gerucht over Bosz ontkracht: "Klopt geen flinter van"

Direct na de laatste penalty tussen Ajax en PSV in de finale van de KNVB Beker (1-1, PSV w.n.s.), kwam er nieuws over de Amsterdammers naar buiten. Volgens de NOS zou Peter Bosz gepolst zijn om volgend seizoen voor de groep te staan in de hoofdstad. Dit lijkt echter niet te kloppen.

Sjoerd van Ramhorst, presentator van Studio Voetbal, vertelde gisteravond aan tafel dat Ajax geïnformeerd zou hebben bij Bosz. Dit had hij vernomen van zijn radio-collega's bij de NOS. Een dag later gaat Maarten Wijffels, voetbalvolger van het Algemeen Dagblad, hier tegenin. Hij meldt op zijn Twitter dat 'hier nog geen flinter van klopt' en dat dit gecheckt is. 

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Rectificatie NOS

NOS Sport heeft het nieuws in de NOS Voetbalpodcast maandagmiddag gerectificeerd. Het nieuws zou via via daar terecht zijn gekomen en, zoals Jeroen Stekeleburg het zei in de podcast: "elf uur 's avonds is dan geen tijd meer om zoiets te checken. Dat is vanochtend gebeurt en dit bleek niet te kloppen. Bosz heeft zelf ontkent benaderd te zijn door Ajax. Dat betekent niet dat het niet gaat gebeuren, maar het bericht van zondag is in ieder geval ontkracht."