Samenzwering tegen Ajax in de doofpot? KNVB weigert actie te ondernemen

De KNVB heeft duidelijk gemaakt dat het geen onderzoek gaat instellen naar aanleiding van de beschuldigingen van Dusan Tadic omtrent een 'pact' tegen Ajax. Halverwege het seizoen vertelde de aanvoerder van de Amsterdammers in een interview in Servië dat hij het Nederlands voetbal verdenkt van een samenzwering tegen Ajax.

Ajax-speler Ducan Tadic ziet 'pact' tegen Ajax

De Serviër vindt dat zijn ploeg onder een vergrootglas ligt en dat zij daardoor op meer kritiek kunnen rekenen. Daarnaast denkt hij dat het door het 'pact' lastiger is voor Ajax om kampioen te worden. "Dat is normaal, het is elk jaar hetzelfde", aldus Tadic. "Alleen was ons team de voorgaande jaren veel sterker, dus konden we die last gemakkelijker dragen. Mensen houden van Ajax of haten ons. Er is veel frustratie vanwege de grootte van de club en omdat we veel prijzen winnen."

De KNVB komt met een reactie: geen onderzoek

De KNVB komt nu dus met een persbericht waarin het meldt dat het niks met de beschuldigingen gaat doen. "De KNVB weigert onderzoek te doen naar de beschuldigingen van de aanvoerder van Ajax", aldus de KNVB. De bond spreekt verder over "zeer ernstige beschuldigingen" vanuit kamp-Tadic.

Overigens zal Tadic na gisteren waarschijnlijk nog sterker in een pact zijn gaan geloven door dit discutabele moment in de KNVB-bekerfinale.

Ook interessant