Déjà vu? Exact twee jaar eerder miste Brobbey ook vanaf de stip

Brian Brobbey kreeg zondagavond het vertrouwen van trainer John Heitinga en mocht in de basis beginnen. De spits speelde de volledige wedstrijd mee en ging als tweede Ajacied achter de bal staan in de penaltyreeks. Hij schoot de bal hoog over. Twee jaar eerder (ook op 30 april) deed de jonge spits precies hetzelfde, toen nog voor Jong Ajax.

Op 30 april 2021 stonden Almere City en Jong Ajax tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Brian Brobbey startte in de basis en in de 39e minuut mocht hij achter de bal gaan staan voor een penalty. De spits schoot de bal hoog over het doel heen en werd daarna in de rust vervangen door Lassina Traoré. Vanaf de bank zag hij dat zijn ploeggenoten met 1-0 verloren.

Bekijk hier, vanaf minuut 3.55, de penalty van Brobbey twee jaar geleden op 30 april.

Bekerfinale

Twee jaar later staat op 30 april de bekerfinale tussen Ajax en PSV op het programma. Na 120 minuten gestreden te hebben, waarin hij tegen het einde ook zichtbaar kapot was, kwam het op strafschoppen aan. Brobbey nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Net als twee jaar eerder resulteerde dit in hetzelfde: de bal ging hoog over.

Bekijk hier, vanaf minuut 2.56, de penalty van Brobbey op 30 april tijdens de bekerfinale van 2023.