'PSV hoopt miljoenen te ontvangen voor mislukte verdediger'

PSV hoopt nog altijd enkele miljoenen te ontvangen voor de geflopte Timo Baumgartl. Dat brengt het Eindhovens Dagblad naar buiten op zondag. De 26-jarige verdediger speelt op dit moment bij 1. FC Union Berlin in de Bundesliga en kan na dit seizoen definitief uit Eindhoven vertrekken. 

De Eindhovenaren hebben besloten om de verdediger te verhuren aan de Duitse club, maar 1. FC Union Berlin heeft een optie tot koop bedongen bij de eerdere onderhandelingen. Baumgartl kwam in 2019 voor tien miljoen euro over van VfB Stuttgart, maar eerder werd al duidelijk dat Die Eisernen slechts 3,5 miljoen euro hoeven neer te tellen als zij de verdediger willen kopen.

Aangezien er bij PSV al afscheid is genomen en er niemand meer rekent op zijn komst, heeft het er alle schijn van dat de 26-jarige Duitser verkocht gaat worden aan 1. FC Union Berlin. Daarnaast is hij ook basisspeler bij de club uit Berlijn en daarom ziet het ED een transfer wel gebeuren.

Volgens Duitse media wordt er intern overlegd gevoerd over de toekomst van Baumgartl in de Bundesliga. Mocht hij onverwachts tóch terugkeren bij PSV, moeten de Eindhovenaren gaan nadenken over een oplossing. De 26-jarige Duitser ligt namelijk nog tot medio 2024 vast bij de Brabantse club.

Feyenoord-doelman vertrekt