'Arne Slot krijgt precies wat hij wil: "Zijn grootste wens gaat in vervulling"

Dat Feyenoord erin slaagde om Guus Til voor komend jaar te huren, zorgde voor veel blijdschap bij Arne Slot. De nieuwe trainer van de Rotterdammers wilde precies zo'n speler hebben, meldt Martijn Krabbendam in Voetbal International. 

Voor de manier van spelen van Feyenoord is Til, die gehuurd wordt van Spartak Moskou, essentieel: "Slot heeft alle wedstrijden gezien van Feyenoord en constateerde al snel dat de ploeg behoefte heeft aan dynamiek en diepgang, twee pijlers onder zijn eigen visie. Voor de manier waarop hij wil gaan spelen, is Til essentieel. Hij heeft zijn loopvermogen nodig. Daarmee heeft Frank Arnesen nu al voldaan aan de grootste wens van Arne Slot."

'Grote veranderingen op komst'

Het zal ongetwijfeld niet de laatste inkomende transfer zijn, zo voorspelt de VI-journalist: "De komst van Til is een aardige indicatie van wat Feyenoord staat te wachten: grote veranderingen. Ze zullen alleen gefaseerd worden doorgevoerd. Los van de samenstelling van de selectie, zal Slot de ploeg moeten leren voetballen op een andere manier. Dat vereist weer een nieuwe wijze van trainen en werken. Bijna geen training zal lijken op wat de spelers vorig seizoen hebben gedaan, qua oefeningen en uitvoering."