Here we go: Tyrell Malacia maakt overstap naar Manchester United

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is de transfer van Tyrell Malacia naar Manchester United in kannen en kruiken. De verdediger leek lange tijd op weg naar Olympique Lyon, maar toen Manchester United op het laatste moment een stokje voor de transfer steek koos Malacia voor de Engelse grootmacht. De transfersom zit volgens Romano op een totaal van 15 miljoen euro met daarbovenop nog twee miljoen aan bonussen.

Als jongen van de club werkte Malacia zich vanuit de jeugd van Feyenoord op tot het eerste elftal. De linksachter maakte in 2017 op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor de Rotterdammers en ontwikkelde zich door de jaren heen tot een betrouwbare vleugelverdediger. Hij speelde zich door zijn goede optredens bij Feyenoord in de kijker bij Erik ten Hag. Deze durfde hem bij Ajax niet los te weken bij de Rotterdammers, maar bij Manchester United ziet de trainer het nu wel zitten met de linksachter.

Niet de enige Nederlandse aankoop

De verwachting is dat Malacia niet de enige Nederlandse aankoop zal zijn voor de Engelse grootmacht. Zo wordt Frenkie de Jong nadrukkelijk in verband gebracht met een hereniging met Erik ten Hag en is de verwachting dat er spoedig een akkoord bereikt zal worden tussen Manchester United en FC Barcelona.