'Steven Berghuis vertrekt deze zomer bij Feyenoord'

De kans is zeer aanwezig dat Steven Berghuis komende zomer vertrekt. De aanvoerder van Feyenoord heeft een nieuw contract afgewezen en is komende zomer door buitenlandse clubs voor vier miljoen euro op te halen. Mikos Gouka laat in de voetbalpodcast van het AD weten dat een vertrek zeker niet uit te sluiten is.

Wanneer Berghuis een goed EK speelt, is hij zeer aantrekkelijk voor buitenlandse clubs: "Zijn situatie is duidelijk. Hij is voor vier miljoen euro op te halen door een buitenlandse club. In Nederland is hij duurder. Hij speelt een EK, heeft goede cijfers over dit seizoen. Hij zou nog een jaar kunnen wachten om zijn contract uit te dienen, dan kan hij gratis weg, maar hij is natuurlijk al bijna gratis. Feyenoord heeft aangeklopt om te kijken of er iets mogelijk is om zijn contract bijvoorbeeld te verlengen. Ze wilden Arne Slot een goede start geven, maar daar is Berghuis niet op ingegaan."

'Berghuis niet meer terug naar Feyenoord'

Berghuis, die naar verwachting als basisspeler begint aan het EK, gaat volgens Gouka vertrekken: ​"Als je als basisspeler het EK ingaat bij een land als Nederland, dan zal er straks wel een club op de stoep staan waar jij een goed gevoel bij hebt. Ik verwacht dat we hem niet meer terugzien in De Kuip."