Aboukhlal door het stof: 'Dit gedrag van Zakaria ken ik helemaal niet, tijdens het WK was hij respectvol'

Zakaria Aboukhlal is door zijn club Toulouse geschorst na beschuldingen aan zijn adres vanwege vrouwonvriendelijkheden. Bondscoach van Marokko Walid Regragui snapt daar helemaal niets van en verdedigt zijn pupil. Aboukhlal pakte met zijn club de Franse beker. De oud-AZ'er scoorde zelfs in de finale. Op de aansluitende huldiging schijnt het vervolgens mis te zijn gegaan. De buitenspeler zou een vrouwonvriedelijke uitspraak hebben gemaakt naar Laurence Arribagé, de wethouder sport van de stad. 

'De andere stafleden zijn ook verbaasd', doelt Regragui op zijn staf bij de nationale ploeg. 'Als er een jongen is van wie we dit soort verhalen niet kunnen voorstellen, dan is het Zakaria. Hij is een heel respectvolle jongeman met goede normen en waarden. Hij is goed opgevoed. We hebben zijn ouders nog ontmoet tijdens het WK.'

Hij ontkende dat hij in die woordenwisseling is beland. Wij hebben ook een vrouwelijke teammanager en wanneer zij hem aansprak, toonde hij ook respect. Wat ik hoor en lees staat heel ver van de Zakaria die ik ken', aldus de bondscoach van de Leeuwen van de Atlas.