Moyes op zijn hoede voor AZ in halve finale Conference League: 'Ze doen het opmerkelijk goed'

West Ham United komt donderdagavond op bezoek in Alkmaar. Woensdag was de persconferentie voorafgaand aan de tweede halve finale van de Conference League. David Moyes weet als geen ander dat de buit nog lang niet binnen is. De eerste wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van de Engelsen. Doelpuntenmaker Michail Antonio is nog uiterst onzeker voor de return. Hij is wel afgereisd naar Alkmaar. Pas op donderdag wordt de beslissing genomen over het meespelen van de spits.

'Ik vind dat AZ heel goed heeft gespeeld, niet alleen tegen ons. Ze doen het opmerkelijk goed in de Nederlandse competitie en dat al een paar jaar achter elkaar. Ik denk dat het een open wedstrijd gaat worden. AZ moet doen wat het moet doen, net als wij. Het is voor hen net zo'n grote wedstrijd als voor ons en we zullen alles moeten geven om door te gaan', aldus Moyes.

'Ik ben hier al eens geweest en heb ook gewonnen', doelt de oefenmeester op de ontmoeting van Everton met AZ. 'Van Gaal was destijds coach van AZ, iemand voor wie ik veel respect heb. Ik kom altijd graag naar Nederland, maar herinner me die avond nog heel goed.'