BREKEND: VVV-fans niet vervolgd na oerwoedgeluiden en 'kankerneger' richting PSV'ers

De supporters van VVV-Venlo die racistische opmerkingen en geluiden maakten richting spelers van de tegenstander tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV, worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Een groepje fans van de Limburgers maakte tijdens het duel in oktober oerwoudgeluiden en schold enkele gekleurde PSV'ers uit voor onder meer 'kankerneger' en 'kankerzwarte'. Nu blijkt echter dat uit de beelden niet duidelijk is wie wat heeft geroepen, en dat maakt vervolging van de daders onmogelijk. "De zaak is onderzocht en we kunnen niet achterhalen wie welk scheldwoord heeft geroepen", zegt Gertjan Bos van het OM Limburg.

VVV treft geen blaam

VVV zelf heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat de daders hun straf zouden krijgen en bood ook direct excuses aan richting PSV. De politie riep mensen destijds nog op om beeldmateriaal in te sturen, zodat de daders achterhaald zouden kunnen worden. In Nederland is het niet mogelijk om een groep aansprakelijk te stellen, en daarom is de zaak nu geseponeerd.

Beelden van de afschuwelijke taferelen: