Politie roept mensen op beeldmateriaal oerwoudgeluiden bij VVV - PSV te sturen: "Deel het met ons"

De politie neemt de oerwoudgeluiden die een deel van de VVV-aanhang zondag richting de donkere spelers van PSV maakte uiterst serieus. De spelers van de Eindhovenaren worden waarschijnlijk binnenkort gehoord op De Herdgang, ze kunnen dan een verklaring afgeven. Ondertussen dreigt de clubleiding van VVV met stadionverboden voor de daders en roept de politie mensen op om beelden in te sturen. Dat melden De Limburger en het Eindhovens Dagblad.

De PSV'ers kreeg van alles naar hun hoofd geslingerd bij het verlaten van het veld. Het is nu vooral de vraag wíé zich daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan racisme. "We hebben wel beelden, maar weten nog niet wie er op te zien zijn. We roepen mensen die nog ander beeldmateriaal hebben ook op om die met ons te delen", laat een woordvoerster van de politie weten aan De Limburger. VVV-directeur Marco Bogers gaf maandag aan wellicht stadionverboden op te leggen voor de daders.

Gerbrands

VVV zelf lijkt niet te hoeven vrezen voor een straf; de club kondigde meteen al aan aangifte te willen doen tegen de fans en excuseerde zich direct tegenover PSV. Toon Gerbrands, directeur van de Eindhovenaren, gaf aan dat PSV te spreken is over hoe VVV de zaak heeft opgepakt.

Beelden van de afschuwelijke taferelen:

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie