Henk ten Cate bewierookt Slot: "Slot is nu al een topcoach"

Henk ten Cate is enorm te spreken over de prestaties van Arne Slot bij Feyenoord. De trainer is lovend over de ontwikkeling die de Feyenoord-trainer doormaakt. Volgens Ten Cate behoort Slot in het rijtje met Nederlandse toptrainers.

Toen Ten Cate bij NAC Breda werkte, haalde hij de oud-middenvelder al naar Breda. "Toen keek hij al op een analyserende manier", herinnert Ten Cate zich in gesprek met Voetbal International. "Hij was bezig met tactiek en stelde vragen op de training. Net als Alfred Schreuder. Slot is ook een van de weinige spelers die ik erna ben blijven volgen".

Ten Cate is enorm gecharmeerd van Slot, ondanks dat hij nog niet lang in het trainersvak zit. "Ik probeer bij ploegen altijd de hand van de trainer te herkennen. Dat lukt bij Slot, net als bij Erik ten Hag en Danny Buijs", stelt de oud-assistent-trainer van onder meer Chelsea en FC Barcelona. "En als je ziet hoe hij zich presenteert, dat komt heel goed over. Slot is nu al een topcoach".

Feyenoord hervat de Eredivisie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers hebben een achterstand van vier punten op koploper PSV en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Conference League.

Feyenoord-doelman vertrekt