Lullig! Amateurvoetballer krijgt rood en schorsing voor plassen op veld

Het zal veel amateurvoetballers bekend voorkomen: nog even snel voor de wedstrijd plassen in de bosjes naast het veld. Zondagamateur Willem Semler van het Noord-Hollandse Kwadijk kreeg voor een soortgelijk vergrijp op 23 januari 2011, precies acht jaar geleden, een rode kaart én een flinke schorsing.

Semler kreeg tijdens de wedstrijd met zijn ploeg in de vijfde klasse plotseling hoge nood en besloot het niet langer op te houden. Aan de rand van het veld hing hij zijn piemel uit zijn broek, waarop de scheidsrechter hem de rode kaart gaf voor ‘plassen op het veld’. Het kostte de destijds veertigjarige ervaren speler zelfs een schorsing van liefst vijf duels.

‘Piemel hing buiten het veld’
De hoofdrolspeler zelf was woedend over de sanctie, zo bleek uit een gesprek met het Noord-Hollands Dagblad: “Volgens mij is het niet eens een regel, dat je niet mag plassen in het veld. En al is dat wel zo, dan was het technisch gezien geen rood. Ik stond op het veld, maar - om het netjes te zeggen - mijn lichaamsdeel waarmee ik plas hing over de ketting die het veld afbakent.”

Plassen op het veld, waar hebben we dat vaker gezien? Ah, bij voormalig PSV'er DaMarcus Beasley!