PSV kan verdediger afschrijven: "Nu wil ik Premier League-voetbal spelen"

Het heeft er alle schijn van dat het dienstverband van Jarrad Branthwaite bij PSV beperkt blijft tot één jaar. De Engelse verdediger werd dit seizoen gehuurd van Everton en keert daar deze zomer terug. De Eindhovenaren waren graag langer met hem doorgegaan, maar zijn prijskaartje lijkt te duur.

De 20-jarige verdediger zou zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten. Dat is waarschijnlijk te duur voor PSV. In gesprek met The Independent vertelt Branthwaite over zijn tijd in Eindhoven en hoe de toekomst eruit gaat zien: "Het was een goed, succesvol jaar voor mij. Ik wilde veel spelen en mezelf ontwikkelen en dat is gelukt. Bij PSV heb ik echt een mooie tijd gehad. Nu wil ik in de Premier League spelen."

"Het is mijn grote doel. Elk talentje wil in deze competitie spelen. Ik wil mezelf in de basis spelen bij Everton en zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Het is gewoon een kwestie van hard werken, dan komen de kansen vanzelf."

Europees Kampioenschap

Branthwaite speelt de komende tijd met Engeland op het jeugd EK in Roemenië en Georgië. Engeland zit in een poule met de leeftijdsgenoten van Tsjechië, Duitsland en Israël. De grote namen in de Engelse ploeg zijn Noni Madueke (Chelsea), Anthony Gordon (Newcastle United), Harvey Elliot (Liverpool) en Emile Smith Rowe (Arsenal).

Ook interessant