'Oud-Ajacied Sánchez wil vertrekken bij Spurs', hereniging met Bosz aanstaande?

Davinson Sánchez wil vertrekken bij Tottenham Hotspur, dat meldt Fabrizio Romano. De oud-verdediger van Ajax heeft genoeg gezien in Londen en is toe aan iets nieuws. 

Sánchez werd in de zomer van 2016 voor 5,5 miljoen euro opgepikt door Ajax. Daarvoor speelde de Colombiaan bij Atlético National in zijn geboorteland. De centrale verdediger speelde maar één jaar bij Ajax. Onder leiding van Peter Bosz werden de Amsterdammers tweede in de Eredivisie en behaalden zij de finale van de Europa League. Deze werd echter verloren van Manchester United. Tottenham had genoeg gezien en besloot vol te gaan voor Sánchez. In de zomer van 2017 werd hij door Ajax voor 42 miljoen verkocht aan 'de Spurs'. 

Onder Bosz was Sánchez een vaste waarde bij Ajax. Aangezien de trainer sinds kort aan het roer staat bij PSV is de link snel gemaakt. Een sta-in-de-weg kan een transfersom zijn. Sánchez heeft in Londen nog een contract tot de zomer van 2024 en zal daar ook overduidelijk meer verdienen dan bij een topclub in de Eredivisie. Transfermarkt.nl schat de waarde van de 27-jarige Colombiaan op twintig miljoen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers