Domper voor PSV: "Bedrag terugkoopclausule Simons ligt stuk lager"

Journalist Fabrizio Romano heeft in gesprek met PSG Report laten weten dat de terugkoopclausule in het contract van Xavi Simons lager is dan twaalf miljoen. Dit bedrag deed eerder de rondte, maar zijn oude club, Paris Saint-Germain, zou dus nog minder voor hem op tafel hoeven te leggen.

"Ik kan je vertellen dat PSG inderdaad een terugkoopclausule heeft", begint Romano nog zonder nieuwe informatie. "Maar dat bedrag ligt een stuk lager dan twaalf miljoen. Het is een hele goedkope terugkoopclausule die ze hebben afgedwongen." 

Hiermee kan Simons PSV flink in de weg zitten. De Eindhovenaren willen graag door met het 20-jarige talent. Mocht dit niet het geval zijn, dan hoopt de club hem voor een mooi bedrag te verkopen. Arsenal is ook serieus geïnteresseerd in Simons en zij zullen een stuk meer moeten betalen om hem over te nemen. Transfermarkt.nl schat zijn marktwaarde op 30 miljoen euro. Afgelopen seizoen werd Simons, samen met FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas, topscorer van de Eredivisie.

Tekst gaat verder onder de video.

Romano weet niet wat de precieze hoogte is van de terugkoopclausule. Simons gaf eerder al aan dat hij zelf nog niet bezig is met volgend seizoen en dat hij eerst in gesprek wil gaan met Peter Bosz, de nieuwe trainer van PSV. Aangezien Simons momenteel nog Oranje op pad is, is dit gesprek er nog niet van gekomen.

Ook interessant