Mossou ziet Simons vechten in Oranje: "Een jaartje Eredivisie voor Simons is niet gek"

Xavi Simons was één van de basisspelers aan de zijde van Oranje in het Nations League-duel tegen Kroatië. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verloor na verlenging van de Kroaten en ook de PSV-ster had een zware avond, aldus Sjoerd Mossou.

Het was echter niet alleen knokken voor de aanvaller, want heel Oranje had moeite om de opponent onder controle te krijgen. "De wedstrijd was wel grotendeels in handen van Kroatië. Het was wel een interessant elftal wat Ronald Koeman heeft neergezet. In elke linie stonden spelers die nog niet hadden samengesteld. Xavi Simons speelde als linksbuiten, maar kon zich niet onderscheiden. Een jaartje Eredivisie voor Simons is niet gek", blikt Mossou terug in de AD Voetbalpodcast.

De columnist zag dat de PSV'er geen vuist kon maken tegen Kroatië. "Simons is onomstreden één van de beste spelers in de Eredivisie, maar je ziet in dit soort interlands tegen een topland dat hij niet de kracht en de macht heeft om uit te blinken. Dat zag je bij wel meer spelers. Malen bijvoorbeeld. En het systeem blijft toch een discussie. Koeman heeft nu drie interlands gespeeld met dit systeem en twee verloren. Als je niets verzint kom je kwalitatief tekort tegen grote landen", besluit Mossou.

Ook interessant