'PSV moet eerst afrekenen met stevige concurrentie om Spierings in te lijven'

Een aantal weken geleden leek de komst van Stijn Spierings naar PSV een kwestie van tijd, maar de kaarten zijn nu heel anders geschud. Voetbal International meldt donderdagavond dat er meer clubs interesse hebben in de Nederlander.

Spierings heeft een sterk seizoen achter de rug met Toulouse, waaronder een historische bekerwinst. Hij mag deze zomer transfervrij vertrekken en is daardoor een buitenkansje voor héél veel clubs. De 27-jarige middenvelder kan in Frankrijk blijven bij RC Lens, maar de Serie A is ook een optie. De rechtspoot heeft al een gesprek gehad in Eindhoven, maar dat is vooralsnog niet doorslaggevend.

Bij PSV geldt hij als ideale optie om het vertrek van Ibrahim Sangaré te vervangen. Men verwacht dat de Ivoriaan namelijk gaat verkassen naar een buitenlandse grootmacht. Dat is een herhaling van zetten, want Spierings verkaste naar Frankrijk om het vertrek van Sangaré op te vullen. Over zijn eigen toekomst is nog niet veel duidelijk en een mogelijk weerzien met Branco van den Boomen, die van Toulouse naar Ajax vertrok, is afhankelijk van de keuze die de Nederlander gaat maken. 

Feyenoord-doelman vertrekt