Pepi laat zich nogmaals zien aan Feyenoord en PSV met snelle goal voor VS

De Verenigde Staten heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag geplaatst voor de finale van de Concacaf Nations League. Vele (oud-)Eredivisionisten stonden op het veld of zaten op de bank en zagen dat Ricardo Pepi niet lang nodig had om zich positief te onderscheiden. Daarnaast werd een erg hard duel met maar liefst vier (!) rode kaarten.

De wedstrijd begon met drie (oud-)Ajacieden op het veld. Bij Mexico hadden Jorge Sanchez en Edson Álvarez een basisplaats, terwijl bij de Amerikanen Serginio Dest mocht beginnen. Door doelpunten van Christian Pulisic vlak vóór en na rust kwam de Verenigde Staten op een 2-0 voorsprong. Zo'n twintig minuten later liep het uit de hand. Cesar Montes liet zich de bal ontfutselen door debutant Florian Balogun en besloot een flinke schop uit te delen. Dit zorgde voor een groot opstootje en zowel Montes als Weston McKennie kregen een rode kaart.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Niet veel later, in de 74e minuut, mocht Pepi invallen voor Balogun. Na vijf minuten liet de Amerikaan, die het afgelopen seizoen verhuurd werd aan FC Groningen, zien wat hij kan: doelpunten maken. Pepi werd na een fantastische actie van Dest één op één met de keeper gezet en maakte geen fout. Hierdoor staat de spits, die in de belangstelling staat van zowel Feyenoord als PSV, op zes goals in veertien interlands.

Met een 3-0 stand werd het ook tegen het einde weer onvriendelijk. Beide landen kregen nog een rode kaart (Dest voor de VS) en dus eindigde de Verenigde Staten en Mexico allebei met negen man. Santiago Giménez (Feyenoord) viel nog in bij de Mexicanen, maar kon geen potten breken. Érick Gutiérrez (PSV) en Taylor Booth (FC Utrecht) bleven de hele wedstrijd op de bank.

Door de winst van de VS plaatsten zij zich voor de finale van de Concacaf Nations League. De tegenstander in die finale is Canada. Zij versloegen Panama met 0-2 in de andere halve finale.