Zeinstra over keeperspositie Oranje: "De drie keepers van Oranje ontlopen elkaar niet zoveel"

Oud-doelman Harm Zeinstra heeft zich uitgesproken over de keeperskwestie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal is nog altijd zoekende naar een onbetwiste nummer één, maar heeft die tot dusver niet gevonden. Zeinstra noemt de huidige Oranje-keepers geen wereldsterren, maar wél geschikt voor het WK in Qatar.

Bijlow maakte in de laatste interlandperiode geen deel uit van de selectie van Oranje. Ondanks dat Van Gaal hem er graag bij wilde hebben, gaf de medische staf van Feyenoord door dat het te snel na zijn blessureherstel zou zijn en het niet verstandig leek om de Feyenoord-goalie op te nemen in de ploeg. Daardoor werden Flekken, Cillessen en Krul opgeroepen, maar laatstgenoemde moest door een blessure afhaken en werd vervangen door Scherpen.

"Qua potentie zit Bijlow heel hoog, maar hij heeft nog wat te leren", aldus Zeinstra, voormalig sluitpost van diverse teams uit de Eredivisie. Iedereen schreeuwt van de daken dat hij de nummer één moet zijn in Qatar, ik ben daar wat conservatiever over. De drie keepers van Oranje ontlopen elkaar niet zoveel', doelt hij op Bijlow, Cillessen en Flekken. 'Ik snap dan ook niet dat er over een keepersprobleem wordt gesproken".

"Het is geen wereldtop wat we hebben, zoals België, Duitsland, Spanje, Argentinië en bijvoorbeeld Brazilië wel hebben. Maar ik zou het Bijlow, Cillessen én Flekken toevertrouwen, dat is gewoon een luxe". Vanaf november 2020 hebben er zes verschillende doekmannen onder de Oranje-lat gestaan. "Natuurlijk hoop je dat je tien, vijftien jaar lang een Edwin van der Sar hebt, maar die lat moeten we misschien maar eens loslaten", besluit Zeinstra.

Feyenoord-doelman vertrekt