'Ajax trapt op rem en Haller-bevestiging blijft voorlopig uit'

Sébastien Haller is gekeurd door Borussia Dortmund en dat heeft niet voor problemen gezorgd, maar desondanks willen de Amsterdammers wachten met de bevestiging. Op voorspraak van Ajax wordt de deal pas officieel bekend in juli.

De Duitse afdeling van Sky Sports laat weten dat de deal kogeltje rond is en de Ivoriaan definitief vertrekt bij Ajax. Donderdagmiddag werd Haller medisch gekeurd en tekende hij een contract voor vier seizoenen in Dortmund. Ajax wil echter tot juli wachten met de bevestiging en dat kan te maken hebben met de financiële situatie. In juli begint namelijk het nieuwe boekjaar en als de clubs wachten, zijn de Amsterdammers direct zeker van inkomsten.

Haller sluit niet direct aan bij de Duitse selectie, want net als alle andere internationals heeft hij nog een extra weekje vakantie. De Ivoriaan zal zich dus pas volgende week melden bij BVB en voor die tijd zal de Nederlandse landskampioen de transfer gaan bevestigen. De Amsterdammers ontvangen een transfersom van zo'n 35 miljoen euro en lijken dit te gebruiken voor de komst van Steven Bergwijn.

Feyenoord-doelman vertrekt