'Nog geen laatste kerstpakket bij Ajax voor Ten Hag'

Er wordt de laatste tijd veel gespeculeerd over de toekomst van Erik ten Hag. Vele verwachten dat de oefenmeester na dit seizoen vertrekt bij Ajax, al wil Edwin van der Sar nergens van weten. Volgens de algemeen directeur heeft Ten Hag niet zijn laatste kerstpakket van Ajax ontvangen.

In gesprek met Het Parool wijst Van der Sar op het contract van Ten Hag, dat nog doorloopt tot medio 2023. "Dus nee, dat denk ik niet. Ik hoor en lees ook dat er veel lof is voor onze trainer en dat er belangstelling is voor hem van buitenlandse clubs. Daar ben ik blij mee", aldus de directeur. "Dat is in het begin ook wel anders geweest, Erik heeft zich bij ons verder ontwikkeld. Het spel dat Ajax speelt, de prijzen die we winnen, de exposure die we krijgen; we hebben dat mede aan hem te danken."

Toekomst Ten Hag bij Ajax

Van der Sar wil zelf dolgraag langer door en is dan ook blij met de contractverlening van Marc Overmars, die een prettige wisselwerking heeft met Ten Hag. "'Ze dagen elkaar uit, prikkelen elkaar en hebben discussies. Bij Ajax moet een trainer dan ook nog creatief en aanvallend voetbal spelen. Bovendien was en is het streven om aan te haken bij de Europese top. Erik benadert dat op een heel professionele wijze, gedreven, soms op het maniakale af', geeft Van der Sar aan. "Elke dag beter, dat streven heeft hij er wel in gekregen."