Nieuwe ontwikkelingen rondom mishandelingszaak Labyad

In oktober van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Zakaria Labyad verhoord werd als verdachte in een mishandelingszaak uit juli 2020. Eerder deze maand kwam als gevolg een kort geding in de zaak van Labyad. De aannemer die centraal staat in de zaak, wilde beelden van de vermeende mishandeling in handen krijgen. Er zijn nu nieuwe ontwikkelingen rondom het conflict.

Dat nieuws brengt het Algemeen Dagblad naar buiten. Het medium meldt dat Hocein Zouhri, de aannemer rondom de aangifte, krijgt naar eigen zeggen niet alle beelden van het incident in handen. Zouhri moet het doen met één minuut aan beeldmateriaal. De rechter gelooft het verhaal van kamp-Labyad dat er niet (meer) op beeld staat. Op het al geleverde beeldmateriaal zou te zien zijn hoe man, leunend tegen een auto, omringd wordt door meerdere mannen en klappen incasseert.

Mishandeling Labyad

Op de beelden zou Labyad zelf ook te zien zijn. Het is alleen niet goed te zien wat de aanvaller van Ajax precies aan het doen is. Tijdens een confrontatie op 5 juli 2020 kregen de twee partijen onenigheid over werkzaamheden van Zouhri, die als aannemer werk verrichte aan de villa van Labyad.