Ajax-aanvaller Labyad verhoord als verdachte mishandeling

Zakaria Labyad ziet mogelijk flink in de problemen. De aanvaller van Ajax is gehoord als verdachte van een mishandeling. Dat brengt De Telegraaf naar buiten. Labyad wordt door politie en justitie onderzocht na een geweldsincident tussen Labyad, diens familie en een aannemer.

Het zou gaan om Stukadoorsbedrijf H.Z. uit Haarlemmermeer. Labyad en het bedrijf beschuldigen elkaar van strafbare feiten. Labyad zelf is verhoord als verdachte van een mishandeling, die op 5 juli 2020 zou hebben plaatsgevonden. De aanvaller zou niet tevreden zijn over een afgesproken factuur en weigerde een deel te betalen. Toen de aannemer op de bewuste dag verhaal ging halen bij de woning van Labyad, liep het uit de hand. 

Labyad zou hebben laten weten dat hij zich bedreigd voelde nadat de aannemer op zijn deuren en ramen begon te slaan. De Ajacied spreek van bedreiging en huisvredebreuk door de aannemers. Zelf zegt de aannemer weer dat hij plots geconfronteerd werd met familieleden van Labyad, onder wie zijn vader. Volgens De Telegraaf zou er zijn gevochten en spreek de aannemer zelfs van een bedreiging met een vuurwapen.

Na meerdere 112 meldingen kwamen agenten af op het incident, waar het geen aanhoudingen heeft verricht. Na een bezoek van een deurwaarden, ingeschakeld door de aannemer, moest Labyad uiteindelijk via een civiele rechter bewakingsvideo's af staan. Op de beelden zou het geweldsincident te zien zijn.

In een reactie op De Telegraaf laat Ajax weten op de hoogte te zijn van het incident. "De kwestie is bij ons bekend maar we gaan er niet op reageren."

Feyenoord-doelman vertrekt